Hozzávalók:
400 g vékony sertéshússzelet (shougayaki-you, én usugirivel is szoktam)
1 nagy fej hagyma
3 ek szójaszósz
1 ek frissen facsart gyömbérlé, vagy a tubusosból 1 cm-nyi
kevés cukor
olaj
A: 2 ek
*
Elkészítés:
A húsokat bepácoljuk az A keverékével kb. 10 percre. Felszeleteljük a hagymát, nem túl vékonyra, és összekeverjük az izesitőket.
Egy serpenyőben olajat hevitünk, majd a húsokat megsótjók benne, de mindenhol érje az olaj.
Ha a szine megváltozott, beletesszük a lapokra szedett hagymát, és közepes lángon tovább piritjuk.
Ha megpuhult a hagyma is akkor hozzáadjuk a szószt, és nagy lángon sűrűre sütjük.
Rizzsel tálaljuk.
Mehet bele fokhagyma is, de mi ilyen egyszerűen szeretjük.
Jó étvágyat kivánok!