Shógayaki / Gyömbéres sült

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Julcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Shógayaki / Gyömbéres sült

Recept leírás:

Hozzávalók:

400 g  vékony sertéshússzelet (shougayaki-you, én usugirivel is szoktam)
1 nagy fej hagyma
3 ek szójaszósz
1 ek frissen facsart gyömbérlé, vagy a tubusosból 1 cm-nyi
kevés cukor
olaj
A: 2 ek

*

Elkészítés:

A húsokat bepácoljuk az A keverékével kb. 10 percre. Felszeleteljük a hagymát, nem túl vékonyra, és összekeverjük az izesitőket.
Egy serpenyőben olajat hevitünk, majd a húsokat megsótjók benne, de mindenhol érje az olaj.
Ha a szine megváltozott, beletesszük a lapokra szedett hagymát, és közepes lángon tovább piritjuk.
Ha megpuhult a hagyma is akkor hozzáadjuk a szószt, és nagy lángon sűrűre sütjük.
Rizzsel tálaljuk.
Mehet bele fokhagyma is, de mi ilyen egyszerűen szeretjük.
Jó étvágyat kivánok!

Shógayaki / Gyömbéres sült

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Shógayaki / Gyömbéres sült

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!