Hozzávalók:
kb. 1 kg sertéskaraj
1 kg krumpli
1-2 fej vöröshagyma
só, bors, foghagyma
A sült zöldséghez:
3 db sárgarépa
2 db paszternák
5-6 db bimbóskel
1 db zeller
2-3 db póréhagyma
3 db apró hagyma
grillfúszer
*
Elkészítés:
A karajt grillfűszerrel bedörzsöljük és a beáztatott róümai tákba tesszük. Körberakjuk a negyedekre vágott krumplival és hagymával, majd a húsra foghagymát reszelünk. Letakarjuk a tál másik felével és 6O percig igy pároljuk a sütőben. 1 óra multán levesszük a fedelét és a húst tovább piritjuk, ropogósra sütjük kb.2O percig.
Sült zöldség:
A zöldséget megtisztitjuk, a répát, paszetnákot hosszú szeletekre vágjuk, a többi zöldséget is felszeleteljük, a póréhagymát egészben hagyjuk. Sütőzacskóba tesszük, grillfűszerrel beszórjuk. Bezárjuk a zacskót, tepsibe helyezzük majd pár helyen kis lyukat vágunk rá. 25 percig sütjük. Ha megsült a hús mellé tálaljuk köretnek.
Jó étvágyat hozzá!


