Hozzávalók:
2 db sertésszív, 2 db sertésnyelv
2 fej hagyma
1 pohár tejföl
só, bors, pirospaprika
liszt
fokhagyma
babérlevél
2-3 szem krumpli
*
Elkészítés:
A szívet és a nyelvet kuktában fokhagymával, babérlevéllel, borssal, majorannával előfőzöm, majd ha megpuhult hosszában csíkokra vágom, sózom, borsozom, félreteszem.
A hagymát, apró kockákra vágom.
Egy megfelelő lábasban vagy serpenyőben olajon a hagymát gyengén sózva üvegesre pirítom, hozzáadom a felcsíkozott szívet és nyelvet, zsírjára pirítom.
Felöntöm az abalével és a kockára vágott krumplival fedő alatt készre főzöm.
Amíg a szív és a nyelv fő, a tejfölben csomómentesre keverem a lisztet, a puhára főtt ragut ezzel a keverékkel behabarom és összeforralom.