Sertésszelet, bugaci betyárraguval.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Sertésszelet, bugaci betyárraguval.

Recept leírás:

Hozzávalók:

20 dkg.császárszalonna
50 dkg sertés karaj
1 szál kolbász,
1 fej hagyma,
4 gerezd fokhagyma,
2 kanál tejföl,
1 csapott evőkanál liszt,
1 ek. mustár
kevés őrölt, és csípős paprika,
só, őrölt bors
kevés zsiradék a sütéshez

*

Elkészítés:

A karajt felszeleteljük, grillen, vagy szeletsütőben kevés zsiradékon kisütjük.
A kockára vágott szalonnát kevés olajon megsütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, és 3-4 percig együtt pirítjuk.
Rövid idő után, mehet hozzá a kolbász is.
Megszórjuk sóval, őrölt borssal, valamint őrölt pirospaprikával.
Ízlés szerint csípőset is adunk hozzá.
A ragut tejföllel, mustárral, kevés liszttel sűrítjük, amit előtte csomómentesre kevertünk.
Krumplipürével, rizzsel, vagy tarhonyával tálaljuk.

Sertésszelet, bugaci betyárraguval.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sertésszelet, bugaci betyárraguval.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!