Hozzávalók:
Sertéssült Californiai módra
1 kg sertéscomb egybe, 1dl méz, 2 evőkanál mustár, 1 mokkáskanál curry, só, olaj, vaj
*
Elkészítés:
A húst megmossuk, szárazra töröljük gyengén besózzuk és sonkaszerűen megkötözzük. Kis tálkába az olaj hozzáadásával habosra kikeverjük a mézet, mustárt, curry port. Ezzel a krémmel megkenjük minden oldalán a húst, aztán kivajazott tűzálló tálba tesszük. Előmelegített sütőben saját levével, esetleg húslevessel ( kocka) locsolgatva, időnként megforgatva, mérsékelt tűzön megsütjük. Talán meglepő de a méztől egyáltalán nem lesz édes csak különleges zamatot kap a méztől. Ha a hú megsült, lefejtjük róla a zsineget, vékony szeletekre vágjuk és krumplipürével és vegyes salátával körítjük. A húsba sült zafttal a hús szelletek tálalásnál meglocsoljuk.