Sertésragu leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

35 dkg sertéscomb
1 fej hagyma
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1/2 zeller
1/2 karalábé
20 dkg borsó
2 közepes krumpli
1 kanál zsír
1 csapott ek. liszt
2 mk.  pirospaprika
só ételízesítő
bors
15 dkg liszt
1 tojás
1/2 cs. petrezselyemzöld

*

Elkészítés:

A húst kisebb kockákra vágom és ráteszem a zsíron üvegesre párolt kockázott hagymára. Megsózom, pici vizet aláöntve, fedő alatt  félig puhára párolom. Akkor hozzáteszem a darabolt zöldségeket a borsót és megsózva együtt is párolom kb. 10 percig. Akkor megszórom a liszttel, jól átforgatom, lehúzom a tűzről, hozzáteszem a pirospaprikát és felöntöm vízzel, úgy főzöm tovább. Fűszerezem, borssal, ételízesítővel, ha kell sózom is.  Amikor már majdnem puha a zöldség is, beleteszem a kockázott  krumplikat, azzal főzöm készre. A végén 1 tojásból, lisztből, sóból és az aprított  petrezselyemzöldből készült galuskát szaggatok bele. Aki szereti tálaláskor keverhet bele tejfölt.