Hozzávalók:
Hozzávalók: 60 dkg
3 csapot TK őrölt pirospaprika, 0,5 dl száraz vörösbor, 1 EK liszt, + 2,5 dl tejföl, + 1,5 dl tej
Gauskához: 4 db
*
Elkészítés:
Elkészítése: a vöröshagymát,szalonnát,apró kockára vágjuk, a húst csikokra, A szalonnát kevés olajon megpirítottam majd rászórtam a hagymát fokhagymát és megfonnyasztottam. Hozzáadtam a húst fehéredésig kavartam.Majd a füszereket 1, 5 dl vizet, és fél dl bort és fedő alatt puhára pároltam.Amikor a hús mefőtt hozzáadtam az 1 db gombát leve nélkül. Végül kevés liszt, tejföl, tej keverékével besűritettem.
A galuska hozzávalókat összekevertem és sós vizbe kifőztem


