Hozzávalók:
1 kg. sertéslapocka,
2 kis fej hagyma,
5 gerezd fokhagyma,
2 db lecsópaprika,
1 db. paradicsom,
kevés köménymag,
1 kanál őrölt pirospaprika,
só, őrölt bors.
kevés sertészsír,
500 g. reszelt tarhonya( Soós tarhonya)
*
Elkészítés:
A sertéslapockát 3 x 3 cm-es darabokra vágjuk.
A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát, és a paradicsomot feldaraboljuk.
Kevés sertészsíron a hagymát megfonnyasztjuk, majd köménymagot is teszünk hozzá.
Rövid ideig együtt pirítjuk, majd beletesszük a feldarabolt húst.
Megsózzuk.
Mikor a hús kifehéredik, kis pörköt kap, felöntjük vízzel, annyival, hogy ellepje.
Az apróra vágott paradicsom is hozzákerül, majd kicsivel később a paprika szeletek is, valamint az őrölt paprika, a fokhagyma, és a bors is.
A sertéslapocka lényegesen gyorsabban fő meg mint a marha, vad, vagy birkahús, így viszonylag hamar finom ételhez jutunk.
A házi, reszelt tarhonyát zsíron kicsit megpirítjuk, majd felöntjük vízzel.
Sót, vagy ételízesítőt teszünk hozzá, és ha megfőtt tálalhatjuk.
Ha valakinek az ízlése úgy kívánja, csípős paprikát, szeletelt lila hagymát adhatunk mellé.