Sertéspörkölt kuszkusszal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1/2 kg sertéslapocka
1 nagyobb fej hagyma
2 ek. sertészsír
1 tv paprika
1 ek. pirospaprika

bors
1 tasak kuszkusz (12,5 dkg)

1 ek. olaj

*

Elkészítés:

A kockára vágott hagymát világosra pirítom a zsíron, hozzáadom a pirospaprikát, rögtön öntök hozzá kb. fél dl  vizet, így nem ég meg a pirospaprika.
Rárakom a kockára vágott húst, jól átforgatom, majd sózom, borsozom, beleteszem a karikára vágott paprikát, öntök alá kevés vizet, amit időnkét pótolok és fedő alatt puhára párolom a húst. Sertéshúsnál ez 1,5-2 óra, a hústól függően.
A kuszkuszt az olajon világosra pirítom, felöntöm annyi vízzel, ami jól ellepi, sózom, lefedem, így hagyom állni 10 percig. Akkor villával átkeverem.
Tálalásnál a kuszkuszt tányérra szedem és ráhalmozom a pörköltet.