Hozzávalók:
1/2 kg sertéslapocka
1 nagyobb fej hagyma
2 ek. sertészsír
1 tv paprika
1 ek. pirospaprika
só
bors
1 tasak kuszkusz (12,5 dkg)
só
1 ek. olaj
*
Elkészítés:
A kockára vágott hagymát világosra pirítom a zsíron, hozzáadom a pirospaprikát, rögtön öntök hozzá kb. fél dl vizet, így nem ég meg a pirospaprika.
Rárakom a kockára vágott húst, jól átforgatom, majd sózom, borsozom, beleteszem a karikára vágott paprikát, öntök alá kevés vizet, amit időnkét pótolok és fedő alatt puhára párolom a húst. Sertéshúsnál ez 1,5-2 óra, a hústól függően.
A kuszkuszt az olajon világosra pirítom, felöntöm annyi vízzel, ami jól ellepi, sózom, lefedem, így hagyom állni 10 percig. Akkor villával átkeverem.
Tálalásnál a kuszkuszt tányérra szedem és ráhalmozom a pörköltet.