Hozzávalók:
Hozzávalók:
1.50 kg sertéscomb lehet vegyesen, 2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál zsír, 2db paprika, 2db paradicsom,só, fűszerpaprika
Galuskához, 50 dkg sima liszt 5 egész tojás, só
*
Elkészítés:
Elkészítése:
zsírban össze aprított hagymát üvegesre pároljuk,bele tesszük a húst, fehéredésig kavarjuk, majd a fűszerpaprikát, gyorsan összekavarjuk ( ezt már nem a lángon mert a paprika meg keseredik ha meg ég ) ,sózzuk ízlés szerint. A paradicsomot, és a paprikát összevagdalom és ezzel együtt készre főzzük kevés vízet adunk hozzá.
Galuska: A lisztet a tojásokkal simára dolgozom ha szükséges egy pici vizel lágyítok a tésztán ( ne legyen lágy de kemény se a tészta) sós vízbe főzöm ki a galuskát.