Hozzávalók:
800 g sertéscomb esetleg lapocka
350 g vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
1/2 hegyes erős paprika
3 gerezd fokhagyma
1 ek sűrített paradicsom
1,5 ek mangalica zsír
1/2 ek só
1 ek édesnemes pirospaprika
1 tk csípős pirospaprika vagy erős paprikakrém
1 tk őrölt kömény
frissen őrölt fekete bors
1
*
Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, majd felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot, paprikákat felaprítjuk.
A felhevített zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, félrehúzzuk, megszórjuk a kétféle fűszerpaprikával és 1 dl vízzel felöntjük, zsírjára pirítjuk.
Ekkor rádobjuk a húst, fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikákat is.
Lefedve kisebb lángon 30 percig pároljuk, ekkor hozzáadjuk az áttört fokhagymát, 20 perc alatt készre főzzük. Én mindig lyukkal ellátott üvegfedővel fedem le, így soha nem kell plusz folyadékkal felöntenem a pörköltet, saját levében párolom.
Galuskával és savanyúsággal tálaljuk.