Hozzávalók:
1 kg oldalas
2 fej hagyma
8 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors
őrölt köménymag
25 dkg rizs
800 ml viz
ételizesitő
*
Elkészítés:
Az oldalast sózom, borsozom és őrölt köménnyel hintem Tepsibe rakom és kis vizet töltök rá.
A hagymát fokhagymát megpucolomfelvágom és az oldalas közé szórom .Alufóliával lefedem és170 fokra légkeverésen beteszem az előmelegitett sütőben kb. 50 percre. Közben többször megnézem ha elfőtt a viz még öntök rá .Mikor már jó puha leveszem róla a fóliát és szép pirossra sütöm(kb 10 perc)
Közben megfőzőm a rizset
A kész oldalast felszeletelem és a tepsiből a szafttal tálalom
Jelen esetben rizzsel.de lehet tésztával puliszkávalkruplipürével is tálalni