Hozzávalók:
8 szelet karaj
40 dkg Soós makaróni
25 dkg reszelt trappista sajt
1 doboz sűrített paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
4 cikk fokhagyma
2 ek. pizzafűszer
kevés cukor
bors
só
2 dl tejföl
zsír, vagy olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
A karaj szeleteket kicsit klopfolom, sózom, borsozom és hirtelen forró zsírban kisütöm, félreteszem. A paradicsompürét egy tálba teszem, ráreszelem a vöröshagymát, rányomom a fokhagymát, hozzáteszem a fűszereket, sót, borsot, cukrot is és elkeverem a tejföllel. A makarónit sós vízben kifőzöm és beleforgatom a szószba. A sajtot lereszelem. Ezután egy mélyebb tepsibe teszem a szószos makaróni felét, rárakom a hússzeleteket, megszórom a sajt felével, erre jön a többi makaróni és arra a maradék sajt. Melegített sütőbe teszem és jól összesütöm.