Sertéskaraj borskéregben

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Sertéskaraj borskéregben

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg csont nélküli karaj
1-2 ek durvára őrölt bors
1-2 ek durva szemű só
olaj
A körethez:
sárgarépa
petrezselyem gyökér
krumpli

bors
fokhagyma
kevés olaj

*

Elkészítés:

A fűszereket összekevertem, majd vágódeszkára szórtam. Egyenletesen elterítettem, majd kevés olajjal megkentem a húst, és belehentergettem a fűszerekbe úgy, hogy minden oldalán bőven legyen rajta.
Fedeles sütőtálban (kevés olajjal az alján) 1 óráig sült a hús, majd 10 percig fedő nélkül.
A hússal egy időben nagyobb tepsiben a megtisztított, hasábra vágott, sóval, borssal, fokhagymával megszórt zöldségeket is a sütőbe tettem, kevés olajjal meglocsoltam. A zöldségek hamarabb fognak elkészülni, mint a hús.
A tálalásnál a hús sütéséből maradt szafttal is megöntözhetjük a zöldségeket, de fűszeres joghurtot is tálalhatunk mellé.

Sertéskaraj borskéregben

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sertéskaraj borskéregben

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!