Hozzávalók:
80 dkg karaj csont nélkül
2-3 gerezd fokhagyma
grill fűszer
őrölt fekete bors
8 db tojás
só
8 szelet zsemle vagy toast kenyér
étolaj
A díszítéshez:
pirospaprika,petrezselyem zöld vagy metélő hagyma
*
Elkészítés:
Előkészítés: A karajt nyolc szeletbe vágjuk. Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük átnyomott fokhagymával és grillfűszerrel.
Elkészítés: A karajszeletek mindkét oldalát kevés olajon átsütjük. A tojásokból tükörtojást sütünk. A zsemleszeleteket megpirítjuk. Tálaláskor a hússzeleteket 1-1 zsemleszeletre tesszük. Minden szelet húsra 1-1 tükörtojást rakunk. Pirospaprikával és petrezselyemmel vagy apróra vágott metélőhagymával megszórjuk. Sült burgonyát készítettem hozzá.