Hozzávalók:
1 kg. sertés szűz,
kevés őrölt pirospaprika,
1 nagy fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
200 g. főzőtejszín,
100 g. reszelt sajt,
kevés só, és őrölt bors,
2 dl. leves alaplé,
kevés étolaj.
*
Elkészítés:
A sertés szűzt felszeletelem, bedörzsölöm sóval, ősölt borssal, őrölt pirospaprikával, kevés olajat alá öntve sütőben megsütöm fólia alatt.
A sütés végén a fóliát leveszem, és hagyom, hogy kicsit piruljanak a hússzeletek.
A hagymát, fokhagymát kevés olajon megdinsztelem.
Felöntöm a leves alaplével.
Megsózom és borsozom, fedő alatt párolom.
a reszelt sajtot, és a tejszínt összekeverem, és hozzáöntöm a serpenyőben lévő hagymához.
Jól összeforralom, megvárom míg kicsit besűrűsödik.
A hússzeleteket a sajtmártással tálalom.