Hozzávalók:
Hozzávalók:
2 nagy sárgarépa, 1 nagy db fehérrépa, 20 dkg zöldborsó, 1 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, ízlés szerint, 1 késhegynyi szerecsendió, 3 ek olaj 40 dkg sertés comb,4 -5 kelbimbó
*
Elkészítés:
Elkészítése:
Húst kockázzuk fel, odatesszük kevés sóval főni. Ha felfőtt, lehabozzuk , ha már nem habzik, akkor hozzáadjuk az kissé át pirított zöldségeket.
A répát és a fehérrépát feldaraboljuk, majd 3 evőkanál olajon kissé átsütjük, és olajjal együtt a leveshez adjuk. Beletesszük a vöröshagymát egészben, a fokhagymát, a fűszereket és végefelé a borsót, és a kelbimbót.
Ha minden megpuhult, a hagymát vegyük ki, és szórjunk a levesbe felaprított petrezselyemzöldet. Kb. 3,5 liter leves lesz belőle. Levesbetétként csiga vagy reszelt tésztát tegyünk bele.