Hozzávalók:
4 db sertésköröm (perzselt) Ha nem akkor itthon kell. 4 db sertés fül 1 nagy fej vöröshagyma mangalica zsír Őrölt piros paprika Bors, só, fokhagyma 2 kg krumpli
*
Elkészítés:
Perzselés után jól átkaparom vízben az egész körmöket, fület. A füleket felcsíkozom, a körmöket hosszában ketté vágom, (nem szoktam elvágatni a hentessel, mert így könnyebb megtisztítani és nem lesz csontszilánkos sem) A vöröhagymát egy kicsit megdinsztelem, belerakom a körmöket, a füleket majd paprikázom, sózom felöntöm annyi vízzel, hogy elfedje. Mikor majdnem megfőtt akkor beletszem az áttört fokhagymát, borsot és készre főzöm. Hozzá sós vízben köménnyel és babérlevéllel ízesített krumplit főzök.


