Hozzávalók:
1 db csont nélküli csülök
2 db farok
2 db köröm
1 db fül
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 fej fokhagyma
1 fej vöröshagyma
só
szemes bors
2 db babérlevél
*
Elkészítés:
A megmosott kocsonyahúst hideg vízbe n feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket is.
Sózzuk, hozzáadjuk a szemes borsot, és a babérlevelet is.
3-4 óra alatt takaréklángon puhára főzzük.
Leszűrjük, kicsontozzuk.
Egy jénai tálat folpack-kal kibélelünk az aljára répa karikákat rendezünk, majd húst, végül levet merünk rá.
Hűvös helyen megdermesztjük.
Tálra borítjuk, pirospaprikával megszórjuk, és friss kenyérrel fogyasztjuk.