Serpenyős szilvás csirkecomb, vöröshagymaágyon

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Serpenyős szilvás csirkecomb, vöröshagymaágyon

Recept leírás:

Hozzávalók:

3 db csirkecomb (15-15 dkg./db)
2 db nagy, vagy több kicsi vöröshagyma ( kb. 45 dkg. )
1 ek zsír
só bors
50 dkg krumpli

*

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, papírtörlővel jól letörölgetjük, felforrósított zsíron mindkét oldalát hirtelen megsütjük, majd a tisztított, félkarikára vágott hagymákat beletesszük, sózzuk, borsozzuk, egy fél dl. vizet öntünk rá, takaréklángon pároljuk, közben néha megfordítjuk a combokat, ha szükséges pótoljuk a vizet.
Amikor már majdnem kész, a kimagozott félbevágott szilvákat hozzáadjuk, kicsit összeforraljuk és sós vízben főtt krumplival tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!

Serpenyős szilvás csirkecomb, vöröshagymaágyon

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Serpenyős szilvás csirkecomb, vöröshagymaágyon

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!