Hozzávalók:
3 kg. krumpli,
1 nagy fej hagyma,
10 dkg. szalonna,
3 db. nagyobb paradicsom,
1 testes lecsó paprika,
kevés őrölt kömény.
8 szelet sertéshús (lapockát használtunk)
*
Elkészítés:
A szalonnát felcsíkoztam, zsírjára pirítottam. A zsír egyik részén megsütöttem a kiklopfolt hússzeleteket. A zsír másik felén az apróra vágott hagyma lett megpirítva, majd a nagyon apróra vágott paradicsom, és a felkockázott paradicsom is a fazékba került. Enyhén meg lett hintve őrölt pirospaprikával, majd a kockákra vágott krumplival össze lett forgatva, és fel lett öntve annyi vízzel, amennyi teljesen ellepte. Enyhén meg lett sózva, de csak módjával, mert a szalonna sós volt. Rövid idő alatt megfőtt. Gyakorlatilag a legegyszerűbb paprikás krumpli készült.
A sült sertéshússal tálaltam.