Hozzávalók:
75 dkg sertéslapocka, vagy marlábszár
2 nagy fej hagyma
2 ek. pirospaprika
1 csöves, erős paprika
3 ek. zsír
2 kg krumpli
1 kisebb babérlevél
só
bors
köménymag
*
Elkészítés:
A hozzávalókból a szokásos módon pörköltet készítek, erős paprikát is teszek bele. A kockára vágott hagymát aranybarnára pirítom a zsíron, a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, ráteszem a húst, jól elkeverem, visszateszem, kicsit így pirítom(pörkölöm), sózom, majd mindig kevés vizet öntve alá, fedő alatt párolom a húst. Amikor már majdnem puha a hús hozzáteszem a kockára vágott krumplit, ekkor teszem bele a babérlevelet, a köménymagot és a borsot is. Öntök rá annyi vizet, hogy éppen ellepje a krumplit és addig főzöm, amíg a krumpli megpuhul. Én úgy szeretem, ha van rajta lé.