Hozzávalók:
1 kg krumpli (pucolva, tisztán mérve)
4 pár virsli
20 dkg Gyulai kolbász
1 nagy fej hagyma
2 ek zsír
só
bors
pirospaprika
köménymag
körömnyi babérlevél
*
Elkészítés:
A krumplit megpucolom, kockára vágom, hideg vízbe teszem
A zsírt felmelegítem, beleteszem a kockára vágott hagymát, világosra pirítom, majd ráteszem a karikára vágott kolbászt és jól összeforgatom.
A tűzről lehúzva megszórom pirospaprikával, hozzáadom a krumplit és felöntöm annyi vízzel, ami ellepi. Fűszerezem sóval, borssal, kevés köménymaggal és egy pici babérlevéllel.
Amikor a krumpli már majdnem puha, beleteszem a virsliket egészben és együtt főzöm, amíg a leve elfő és jó sűrű lesz a szaftja.
Savanyúsággal tálalom.


