Serpenyős burgonya virslivel és kolbásszal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Serpenyős burgonya virslivel és kolbásszal

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg krumpli (pucolva, tisztán mérve)
4 pár virsli
20 dkg Gyulai kolbász
1 nagy fej hagyma
2 ek zsír

bors
pirospaprika
köménymag
körömnyi babérlevél

*

Elkészítés:

A krumplit megpucolom, kockára vágom, hideg vízbe teszem
A zsírt felmelegítem, beleteszem a kockára vágott hagymát, világosra pirítom, majd ráteszem a karikára vágott kolbászt és jól összeforgatom.
A tűzről lehúzva megszórom pirospaprikával, hozzáadom a krumplit és felöntöm annyi vízzel, ami ellepi. Fűszerezem sóval, borssal, kevés köménymaggal és egy pici babérlevéllel.
Amikor a krumpli már majdnem puha, beleteszem a virsliket egészben és együtt főzöm, amíg a leve elfő és jó sűrű lesz a szaftja.
Savanyúsággal tálalom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Serpenyős burgonya virslivel és kolbásszal