Scharlott torta,eperrel!

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Erdy

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

hozzávalók
6 tojásból piskóta
1 túró
1 hullala tejszin
zselatin
lekvár
gyümölcs izlés szerint

*

Elkészítés:

elkészítés
6 tojás fehérjét kemény habbá verjük,a 6 tojás sárgát kikeverjük 2 evőkanál porcukorral.A felvert tojáshabba keverjük a sárgát,majd óvatos mozdulattal a 6 kanál lisztet!30×40-es tepsibe,sütőpapíron 180fokon sütjük!
A hullala tejszínt cukor nélkül kemény habbá verjük,1dl vízzel 2 kanál zselatint felfőzünk,és a tejszínbe keverjük.
Hozzá keverünk 1 túrót,és hütőbe tesszük!
A kisült piskótát konyharuhára borítjuk,lehúzzuk a sütőpapírt róla,és megkenjük lekvárral!A konyharuha segítségével feltekerjük,hagyjuk kihülni!
Egy mély tálat folpakkal kibélelünk!A piskótát nem túl vastagra felszeljük,és a tál alját és oldalát kibéleljük vele!A közepére öntjük a tejszínes túrót,és megrakjuk gyümölccsel!A tetejére ismét piskóta,és 1 éjszakára a hütőbe rakjuk hogy az ízek összeérjenek!
Bármilyen gyümölcs jó hozzá,ha kompóttal készítjük a zselatinnál használhatjuk a gyümölcs levét!
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Scharlott torta,eperrel!