Hozzávalók:
5 liter felöntőléhez (4db 1,5 literes üveghez)
2 liter víz
3 dl 20%-os ecet
20 dkg cukor
1 ek só
1 kk borkén por
1 kk GM szódabikarbóna
1 kk nátrium benzoát
torna (opcionális)
szemes bors (opcionális)
babérlevél (opcionális)
mustármag (opcionális)
koriander (opcionális)
A szilváshoz: 2-3 db szegfűszeg
Továbbá:
uborka
paprika
szilva
*
Elkészítés:
A felöntőléhez a szódabikarbóna kivételével mindnt egy fazékba mérünk, a legvégén hozzáadjuk a szódabikarbónát és hagyjuk h kipezsegjen, ekkor rámérhetjük, az előzőleg alaposan elmosott üvegekbe, amikbe nagyon tisztára mosott uborkát (ha szükséges az uborkákat, akár egy tiszta körömkefével is érdemes megsúrolni), paprikát, és szilvát rakosgattunk.
A szilváshoz pár szem szegfűszeg is adható.
A fűszerezés ízlés szerinti, nekem most csak mustármag, szemes bors, és babérlevél volt itthon.
Az üvegeket celofánnal lekötjük, majd rácsavarjuk a kupakot, a kamrába tehetjük azonnal.