Savanyúkáposztás sztrapacska

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kercsike

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Haladó

Savanyúkáposztás sztrapacska

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg krumpli
50 dkg liszt
1 tojás
3 evőkanél olaj
50 dkg savanyúkáposzta
1 csipet só
6 evőkanál olaj

*

Elkészítés:

Ha a káposzta nagyon savanyú, akkor hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk és 6 evőkanál olajon , egy lábasban dinsztelni kezdjük.Ha túl hosszú szálas, akkor felvágjuk apróra.
A krumplit meghámozzuk és a nagy csillag reszelőn lereszeljük. Ha gyorsabban akarunk végezni a krumplival, csíkokra vágjuk és húsdarálón ledaráljuk. Ekkor egy kicsit darabosabb lesz a krumpli , de a megfőtt nokedliken ez nem észrevehető.
Ha kész a krumpli, hozzákeverjük  az egy tojást,  három kanál olajat és annyi lisztet, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk. Ezután vizes kanállal fővő sós vízbe szaggatjuk a galuskákat. Kb. 10 percig főzzük, majd a megdinsztelődött, esetleg megpirult káposztára szedjük a melegvízben leöbkített nokedliket.

Savanyúkáposztás sztrapacska

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Savanyúkáposztás sztrapacska

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!