Savanyú káposzta leves.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ili

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Savanyú káposzta leves.

Savanyú káposzta leves.

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1kg savanyú káposzta,50 dkg virsli,3 liter viz,egy nagyobb fej vöröshagyma,1 tyúktojás nagyságú disznózsir,1 evő kanál darált pirospaprika,1 mokkáskanál kömény,10 szem egészbors,3 babérlevél,2 evőkanál simaliszt,só vegeta tetszés szerint.

*

Elkészítés:

A káposztát kimosom, hogy ne legyen olyan savanyú.
Egy fazékban felteszem főni, rá teszem a kockára vágott hagymát, a köményt, a borsot a babérlevelet sót vegetát izlés szerint és hagyom főni még a káposzta félig meg nem puhul.
Ha félig puha hozzá adom a karikára vágott virslit.
Ha fel forr, a zsirból, lisztből pirospaprikából rántást készitek, felhigitom 2 dl vizzel, rá öntöm a káposztára.
Felforralom, és puha kenyérrel tálalom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Savanyú káposzta leves.