Hozzávalók:
1kg savanyú káposzta,50 dkg virsli,3 liter viz,egy nagyobb fej vöröshagyma,1 tyúktojás nagyságú disznózsir,1 evő kanál darált pirospaprika,1 mokkáskanál kömény,10 szem egészbors,3 babérlevél,2 evőkanál simaliszt,só vegeta tetszés szerint.
*
Elkészítés:
A káposztát kimosom, hogy ne legyen olyan savanyú.
Egy fazékban felteszem főni, rá teszem a kockára vágott hagymát, a köményt, a borsot a babérlevelet sót vegetát izlés szerint és hagyom főni még a káposzta félig meg nem puhul.
Ha félig puha hozzá adom a karikára vágott virslit.
Ha fel forr, a zsirból, lisztből pirospaprikából rántást készitek, felhigitom 2 dl vizzel, rá öntöm a káposztára.
Felforralom, és puha kenyérrel tálalom.