Hozzávalók:
3 kg paradicsompaprika (készen megpucolva)
3 liter viz
1 evőkanál só minden liter vizhez
2 evőkanál cukor minden liter vizhez
100 m ecet minden liter vizhez
savanyúság mix: mustár mag, bors szemek, kapor mag, babérlevél – kb 1 evőkanál
+ babérlevél (mert én nagyon szeretem)
pár szál kerti csombor (borsfű)
pár szál kapor
3 db 2 literes befőttesüveg telt meg nekem
*
Elkészítés:
A paprikákat csikokra vágtam, megtömtem az üvegeket és kimértem mennyi viz kell rájuk.
A vizet egy lábosba öntöttem és beledobáltam a többi hozzávalót.
Miután felforrt, ráöntöttem a paprikákra.
a tetejükre nyomtam a kapor szárakat is.
Három sor celofánnal kötöttem le az üvegeket.
Nedves dunstba tettem őket ( egy nagy lábos aljára rongyot tettem, bele az üvegeket és annyi hideg vízzel hogy a paprika szinvonaláig érjen ).
Kis tűzön hagytam főni egy órát.
aztán hagytan majdnem teljesen kihűlni a vizben, utána meg bepakoltam pokrócba is.
Ami biztos, biztos.
Miután kihűltek a vizben, a pokrócba pakolás már nem szükséges.
K ülön tartósitószert nem tettem bele.
Mi nem használunk semmihez.
				
															

