Hozzávalók:
1 fej hordóban savanyított káposzta
1 kg szálas hordós káposzta
1 kg sertéslapocka
30 dkg füstölt hús, comb, vagy csülök
30 dkg rizs
2 nagy fej hagyma
1 tojás
4 ek. zsír
1 nagy fej fokhagyma
2 ek. pirospaprika
2 erős paprika
só
bors
*
Elkészítés:
A fejes, savanyított káposztát jól megmosom, leveleire szedem, a vastag ereket kivágom belőle. Elkészítem a tölteléket. A húst a füstölt hússal, a fokhagymával, az erős paprikával együtt ledarálom, hozzáteszem a megmosott rizst, összekeverem. A hagymákat kockára vágom, a zsíron megpirítom, belekeverem a pirospaprikát, a húshoz öntöm. Teszek bele 1 tojást, sózom, borsozom. Jó fűszeresre kell készíteni a tölteléket. A savanyított leveleket megtöltöm, feltekerem, végeit benyomkodom. Egy nagy fazék aljára rakok szálas káposztát(előtte azt is kimosom legalább egyszer), erre teszem sorban a töltelékeket. Amikor egy sor megvan, ismét szálas káposzta következik, majd a töltelékek, tetejére szálas káposztát teszek. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, picit sózom, de ezzel vigyázni kell, mert a savanyított káposzta is sós. Másfél órán át, lassan főzöm, akkor kiveszek egyet és megnézem, hogy jó-e már, ha kell még főzöm kicsit. Amikor a rizs puha, akkor már kész van. Szálas káposztával együtt tálalom, tejfölt teszünk a tetejére.