Savanyított fejbe töltött káposzta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 fej hordóban savanyított káposzta
1 kg szálas hordós káposzta
1 kg sertéslapocka
30 dkg füstölt hús, comb, vagy csülök
30 dkg rizs
2 nagy fej hagyma
1 tojás
4 ek. zsír
1 nagy fej fokhagyma
2  ek. pirospaprika
2 erős paprika

bors

*

Elkészítés:

A fejes, savanyított káposztát jól megmosom, leveleire szedem, a vastag ereket kivágom belőle. Elkészítem a tölteléket. A húst  a füstölt hússal, a fokhagymával, az erős paprikával  együtt ledarálom, hozzáteszem a megmosott rizst, összekeverem.  A hagymákat  kockára vágom, a zsíron megpirítom,  belekeverem a pirospaprikát, a húshoz öntöm. Teszek bele 1 tojást, sózom, borsozom. Jó fűszeresre kell készíteni a tölteléket. A savanyított leveleket megtöltöm, feltekerem, végeit benyomkodom.  Egy nagy fazék aljára rakok szálas  káposztát(előtte azt is kimosom legalább egyszer), erre teszem sorban a töltelékeket.  Amikor egy sor megvan, ismét szálas káposzta következik, majd a töltelékek, tetejére szálas káposztát teszek.  Felöntöm annyi  vízzel, hogy ellepje, picit sózom, de ezzel vigyázni kell, mert a savanyított káposzta is sós. Másfél órán át, lassan főzöm, akkor kiveszek egyet és megnézem, hogy jó-e már, ha kell még főzöm kicsit. Amikor a rizs puha, akkor már kész van. Szálas káposztával együtt tálalom, tejfölt teszünk a tetejére.