Hozzávalók:
kakas mell, vagy bármilyen hús jó hozzá
étolaj
só,
fűszerek (ki milyen ízesítést akar)
hurkapálcika beáztatva
valamilyen szalonna
főzőkolbász
füstölt kolbász
cukkini
pritamin paprika
lehet esetleg hagymát, vagy burgonyát is
*
Elkészítés:
Fagyasztóból tegnap kivettem a karácsonykor lefagyasztott kakas mellét, már fel volt kockázva.
Ezeket bepácoltam étolaj, fokhagymás fűszerkeverék, mustár, fehérbors, só egyvelegével, és egy éjszakát pihentek a hűtőben.
A hurkapálcikákat ketté törtem, egyik felét kihegyeztem és kb.
1 órát álltak vízben, hogy ne égjenek meg.
Erre húzgáltam: füstölt Kolozsvári szalonna, főzőkolbász, hús, pritamin paprika (ez csak sózva), cukkini (ez fokhagymás fűszerkeverékben megforgatva), száraz kolbász, majd egy nap tepsiben rácsra téve megsütöttem, félidőben egyszer megforgattam őket.