Sárgarépás vagdalt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csóti Heni

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Sárgarépás vagdalt

Recept leírás:

Hozzávalók:

Ez a család kedvenc vagdaltja, ajánlom paleosok figyelmébe, egészségesebb és szezámliszt van benne zsemlemorzsa helyett.
50 dkg sertés darálthús
2 db nagyobb sárgarépa lereszelva apróra
1 fej vöröshagyma lereszelve finomra
só, bors, petrezselyem, zöld fűszerkeverék
1 tojás
1-2 evőkanál szezámliszt
A fűszerek Toldi fűszertermékek:
http: //www.toldifuszerek.hu

*

Elkészítés:

Lehet sütni tepsibe, akkor önteni kell alá vizet és folyamatosan pótolni azt, nem kell lefedni a tetejét fóliával, lehet sütni kenyérsütőformába sütőpapírosan kibélelve, vagy szilikonos sütőformába.
Megpucolom a sárgarépát és a hagymát, majd finomra lereszelem.
A darálthúshoz keverem az összes hozzávalókat és jól kigyúrom.
Előmelegítem a sütőt 190-200 fokra.
Sütőpapíros kenyérsütő formába helyezem a masszát, jól belenyomkodom.
Sütöm kb. 45 percig, majd kifordítom és leszedem a sütőpapírt róla.
Lehet tepsibe sütni, akkor kevés vizet öntök alá és folyamatosan pótlom sütés közben, hogy ne ragadjon oda.
A szilikonos kenyérformába pedig nem kell sütőpapír sem.
Köretnek lehet vegyes salátát használni paleosok, vagy nem paleosok krumplipüré, rizibizi, szabadon választott.

Sárgarépás vagdalt

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sárgarépás vagdalt

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!