Sárgarépás-tökmagos graham kenyér

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Helga

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

180

Nehézség

Sárgarépás-tökmagos graham kenyér

Recept leírás:

Hozzávalók:

3 dl langyos víz
40 dkg graham liszt
10 dkg fehér tönkölybúza liszt
1,5 k.k tengeri só
2 kk. cukor
2 kk. szárított élesztő
2 ek. extraszűz olivaolaj
3 ek. tökmag
1 közepes sárgarépa

*

Elkészítés:

A répát megtisztítjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A gépbe beleöntjük a vizet, olajat. A liszthez hozzáadjuk a sót, cukrot, szárított élesztőt, tökmagot és a sárgarépát. Összekeverjük és beöntjük a gépbe.
Alap programon (3 óra) sütjük.
A minap az egyik áruházban rákattantam a sárgarépás kenyérre. Vettem is, de kicsit túlzásnak tartom az 1000.-Ft/kg árat, emiatt gondoltam a következőt, már itthon sütöm. Nem volt rozslisztem, de így is jó lett. Most látom, hogy bécsi cég forgalmazza, így már értem, mitől ilyen horror  az ára.
A vásárolt kenyér: Búzalisztkeverék kenyér
összetevők:búzaliszt 33%, natúr kovász (víz, rozsliszt), víz.sárgarépa 10%, rozsliszt, rozs liszt (el sem tudom képzelni m i a különbség)tökmag, étkezési só, élesztő, rozsliszt forrás, fűszerek, búza, glutén, rozs forrás liszt, tartósítószer szorbinsav. Nyomokban tejtermékek, szója, dió és a szezámmag.

Sárgarépás-tökmagos graham kenyér

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sárgarépás-tökmagos graham kenyér

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!