Sárgarépás karfiolleves tejszínnel és tárkonnyal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Sárgarépás karfiolleves tejszínnel és tárkonnyal

Recept leírás:

Hozzávalók:

( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )

*

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megtisztítjuk.
A sárgarépát is megtisztítjuk és egy hullámos szeletelővel vékony karikákra vágjuk.
A répát és a karfiolt feltesszük főni.
Beleszórjuk a sót, borsot, tárkonyt és belerakjuk a kockát.
A lisztet a tejszínnel csomómentesre kavarjuk.
Ha megpuhultak a zöldségek, besűrítjük a tejszínnel és felfőzzük a levest.
Melegen tálaljuk.
Természetesen a hullámos szeletelő híján egy éles kés is megteszi, de érdemes vékonyra karikázni, mert a karfiol nagyon hamar megpuhul.

Sárgarépás karfiolleves tejszínnel és tárkonnyal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sárgarépás karfiolleves tejszínnel és tárkonnyal