Sárgarépakrém leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Helga

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Sárgarépakrém leves

Sárgarépakrém leves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

3-4 nagy sárgarépa
1 fej vöröshagyma (nagy)
olivaolaj (a dinszteléshez)
3-4 (nagy) gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
4-5 karika cípős paprika (ízlés szerint)
petrezselyem (jó sok)
só (tengeri)
fehér bors www.toldifuszer.hu
víz (szűrt)

*

Elkészítés:

A hagymát felszeleteljük (én úgy vágom, mint a lecsóba) az olajon kicsit megdinszteljük. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, karikára vágjuk, a hagymához adjuk és tovább folytatjuk a dinsztelést. Megsózzuk ízlés szerint és felöntjük kicsit több vízzel, mint ami ellepi. Nem kell agyon főzni, mert turmixolni fogjuk. Amikor elkészült, fokhagyma nyomón áttörjük a megtisztított fokhagymát és a leveshez adjuk. Összeturmixoljuk. Tálalásnál megszórjuk az aprított petrezselyemmel vagy tökmagolajat öntünk rá. Én fokhagymás pirítóssal szoktam énni, de nagyon finom sajtos pirítossal is. (természtesen rozs vagy tönkölybúza, de az elvetemültek bármilyen kenyérből készíthetik, legmutatósabb a sajtos pirítós szeletelt kenyérből)
Rosszkedvű téli napokon vidítólag hat a lélekre a gyönyörű színével, a kicsit csípős íz tisztítja a légutakat, a fokhagyma minden bajra gyógyír.
Természetesen készíthetjük csípős ízek nélkül, akkor egy teljesen más ízélményt kapunk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sárgarépakrém leves