Hozzávalók:
50 dkg sárgarépa
10 dkg vöröshagyma
5 dkg rizs
2 db húsleveskocka
2,5 dl tejszín
2 dkg cukor
1 dkg só
5 dkg teavaj
*
Elkészítés:
A vajat egy edénybe felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne az összevágott vöröshagymát, . hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, ezzel is kicsit átforgatjuk.
Hozzáadjuk a ót, cukrot, a két leveskockát, az 5 dkg rizst, 2 l vízzel felöntjük és lefedve készre főzzük.
Ha megfőtt, összemixeljük, utánaízesítünk, kisebb lyukú szűrőn átszűrjük. Hozzáöntjük a tejszínt, jól elkeverjük, önmagában, vagy pirított zsemlekockával. levesgyönggyel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
saját változat