Sárgadinnye ginben Agávé sziruppal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Sárgadinnye ginben Agávé sziruppal

Recept leírás:

Hozzávalók:

2darab sárgadinnye (tisztítatlanul kb. 2,5 kg/db)
5 késhegynyi gyömbérpor (1 -1 késhegynyi üvegenként)
5 késhegynyi Nátrium – Benzoát (1 -1 késhegynyi üvegenként)
100 gr Agávé szirup vagy cukor
250 ml Gin

*

Elkészítés:

A sárgadinnyét kétfelé vágjuk az Új Generációs Filéző Késsel, és kimagozzuk. Húsát egy kanál segítségével gombóc alakban kivájjuk, vagy egyszerűen felkockázzuk.
A dinnye golyókat az üvegekben elrendezzük, majd megszórjuk gyömbérporral és tartósítószerrel.
Az Agávé szirupot a ginben elkeverjük, míg teljesen feloldódik, majd a levet az üvegekben elosztjuk.
Az üvegeket jól lezárjuk, kicsit összerázzuk, 5 percre fejre állítjuk, majd ismét kicsit összerázzuk, és egy kb. 2 cm magasan forró vízzel teli tepsibe tesszük.
A tepsit az előmelegített sütő alsó rácsára toljuk, és a kompótot így dunsztoljuk ki, 120 fokon 40 perc alatt. (légkeveréses sütőben 80 fokon, gázsütőben 1-es fokozaton).
Megjegyzés:Ahogy a gyömbérnél és a Nátrium – Benzoát-nál is írtam, a késhegynyi üvegenként vonatkozik. Tehát, mivel nekem 5 üveggel lett a dinnye, így 5 késhegynyi és 7 dl-es üvegre értendő ez a mennyiség.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Új Generációs Filéző Kés
TW Digitális Konyhamérleg
Konyhaművész Mérő Kancsó

Sárgadinnye ginben Agávé sziruppal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sárgadinnye ginben Agávé sziruppal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!