Hozzávalók:
50 dkg. pulyka felsőcomb filé,
25 dkg. sárgaborsó (előtte beáztatva)
3 db. sárgarépa,
2 db. petrezselyem gyökér,
4 db. krumpli,
1 fej hagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
néhány babérlevél,
kevés petrezselyem zöld,
kevés só, őrölt bors, őrölt pirospaprika,
tojás, liszt, víz a galuskához, vagy csipetkéhez.
*
Elkészítés:
A sárgaborsót előző este beáztatom, a húst kisebb kockákra vágom, a zöldségféléket megtisztítom, karikára, vagy hasábra, a krumplit kockákra vágom.
Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megpárolom, a szétnyomott fokhagymát is hozzáadom, majd megsózom.
A húst hozzátéve, fehéredésig pirítom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Belekerül a répa, a zöldség, a babérlevél, az őrölt pirospaprika, és a bors is.
Addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak.
Ekkor hozzáadom a krumplit, kicsit később beleszaggatom a galuskát, vagy a közben elkészített csipetkét, később az apróra vágott petrezselyem zöldet, és rövid ideig főzöm együtt.
Ízlés szerint mehet még hozzá kevés citromlé, vagy almaecet.
Tartalmasabbá tehető kevés tejföllel.