Sárgaborsó gulyás pulykacombból

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Sárgaborsó gulyás pulykacombból

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg. pulyka felsőcomb filé,
25 dkg. sárgaborsó (előtte beáztatva)
3 db. sárgarépa,
2 db. petrezselyem gyökér,
4 db. krumpli,
1 fej hagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
néhány babérlevél,
kevés petrezselyem zöld,
kevés só, őrölt bors, őrölt pirospaprika,
tojás, liszt, víz a galuskához, vagy csipetkéhez.

*

Elkészítés:

A sárgaborsót előző este beáztatom, a húst kisebb kockákra vágom, a zöldségféléket megtisztítom, karikára, vagy hasábra, a krumplit kockákra vágom.
Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megpárolom, a szétnyomott fokhagymát is hozzáadom, majd megsózom.
A húst hozzátéve, fehéredésig pirítom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Belekerül a répa, a zöldség, a babérlevél, az őrölt pirospaprika, és a bors is.
Addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak.
Ekkor hozzáadom a krumplit, kicsit később beleszaggatom a galuskát, vagy a közben elkészített csipetkét, később az apróra vágott petrezselyem zöldet, és rövid ideig főzöm együtt.
Ízlés szerint mehet még hozzá kevés citromlé, vagy almaecet.
Tartalmasabbá tehető kevés tejföllel.

Sárgaborsó gulyás pulykacombból

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sárgaborsó gulyás pulykacombból

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!