Hozzávalók:
250 g. sárgaborsó,
1 db. nagyobb hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
néhány babérlevél,
só, vagy ételízesítő,
kevés őrölt pirospaprika,
tiszt, olaj, vagy zsír a rántáshoz.
*
Elkészítés:
A sárgaborsót annyi vízben tesszük fel főni, hogy bőven ellepje.
Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, a babérleveleket, megsózzuk, vagy ételízesítőt teszünk a lébe.
( adható hozzá húsleveskocka is) Mikor a borsó puhára főtt, lisztből zsírból világos rántást csinálunk, amit felengedünk hideg vízzel, belekeverjük az őrölt pirospaprikát, majd a főzőléből keveset kivéve, azzal csomómentesre keverjük.
Kevergetés mellett besűrítjük vele a főzeléket.
A feltétek sora végtelen.
Mindent adhatunk hozzá, amit más főzelékekre is tennénk.