Sárgaborsó főzelék.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Haladó

Sárgaborsó főzelék.

Sárgaborsó főzelék.

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

250 g. sárgaborsó,
1 db. nagyobb hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
néhány babérlevél,
só, vagy ételízesítő,
kevés őrölt pirospaprika,
tiszt, olaj, vagy zsír a rántáshoz.

*

Elkészítés:

A sárgaborsót annyi vízben tesszük fel főni, hogy bőven ellepje.
Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, a babérleveleket, megsózzuk, vagy ételízesítőt teszünk a lébe.
( adható hozzá húsleveskocka is) Mikor a borsó puhára főtt, lisztből zsírból világos rántást csinálunk, amit felengedünk hideg vízzel, belekeverjük az őrölt pirospaprikát, majd a főzőléből keveset kivéve, azzal csomómentesre keverjük.
Kevergetés mellett besűrítjük vele a főzeléket.
A feltétek sora végtelen.
Mindent adhatunk hozzá, amit más főzelékekre is tennénk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sárgaborsó főzelék.