Hozzávalók:
0,5 kg (1csomag) sárgaborsó
3-4 szem közepes burgonya
delikát, bors, só,pirospaprika,
víz
1 kis poharas tejföl
1 fej vöröshagyma
kevés olaj
4-5db füstölt virsli
*
Elkészítés:
A sárgaborsót megmosom és egy fazékba teszem. Annyi vizet engedek rá ,hogy ellepje ,vagyis egy kicsit lehet többet. Megtisztítok még 4-5db burgonyát is és ezt is hozzáteszem a borsóhoz főni. Teszek bele 2 ek delikátot ,pici borsot, sót. Addig főzöm míg szinte az egész főzzelek alapú lesz .Mikor ez megvan, akkor leveszem a tűzhelyről és botturmixszal jó alaposan átdolgozom ,szinte krém állagra és ezután hozzáadom a tejfölt és ezt is elturmixolom. 1 fej vöröshagymát összeaprítok és magdísztelem egy kis olajban ,majd egy pici pirospaprikát is adok hozzá és beledarabolok 4-5db virslit és egy kicsit még pirít