Sárgaborsó főzelék, sült virslivel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

A főzelékhez:
50 dkg sárgaborsó
1 fej vöröshagyma
2-3 ek rizsliszt

babérlevél
fokhagyma
pirospaprika
kókuszzsír
A feltéthez:
4 pár Gyulai virsli
1 fej vöröshagyma
A tepsi kikenéséhez:
kókuszzsír

*

Elkészítés:

A sárgaborsót előző este beáztatjuk, másnap feltesszük főni, sóval, babérlevéllel együtt.
Nem szabad sohasem egyszerre sok vizet rá, inkább folyamatosan pótolom.
Közben a virsliket bevagdosom, kókuszzsírral kikent tepsibe fektetem, megszórom vöröshagymával, és előmelegítet sütőben pirosra sütöm.
Egy serpenyőben k ókuszzsíron megpirítom a hagymát, hozzáadom a fokhagymát, a pirospaprikát, a rislisztet, és vízzel hígítom.
Ezzel a rántással sűrítem be a főzeléket, miután puhára főtt a sárgaborsó.
Összeforralom, ha szükséges utána ízesítek, és a sült virslivel tálalom.