Hozzávalók:
A főzelékhez:
50 dkg sárgaborsó
1 fej vöröshagyma
2-3 ek rizsliszt
só
babérlevél
fokhagyma
pirospaprika
kókuszzsír
A feltéthez:
4 pár Gyulai virsli
1 fej vöröshagyma
A tepsi kikenéséhez:
kókuszzsír
*
Elkészítés:
A sárgaborsót előző este beáztatjuk, másnap feltesszük főni, sóval, babérlevéllel együtt.
Nem szabad sohasem egyszerre sok vizet rá, inkább folyamatosan pótolom.
Közben a virsliket bevagdosom, kókuszzsírral kikent tepsibe fektetem, megszórom vöröshagymával, és előmelegítet sütőben pirosra sütöm.
Egy serpenyőben k ókuszzsíron megpirítom a hagymát, hozzáadom a fokhagymát, a pirospaprikát, a rislisztet, és vízzel hígítom.
Ezzel a rántással sűrítem be a főzeléket, miután puhára főtt a sárgaborsó.
Összeforralom, ha szükséges utána ízesítek, és a sült virslivel tálalom.