Sárgaborsó főzelék kakastaréjjal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

25 dkg feles sárgaborsó
1 fej hagyma
2 cikk fokhagyma
2 babérlevél
1 ek. zsír
2 csapott ek. liszt
füstölt szalonna

bors
pirospaprika
1 dl tej

*

Elkészítés:

A főzés előtti este a  sárgaborsót több vízben átmosom, és beáztatom.
Annyi vízben teszem fel főni, amennyi jól ellepi. Hozzátszem a babérlevelet, a fokhagymát és a vöröshagyma felét, sózom, borsozom, majd puhára főzöm. Ha be van áztatva, hamar megfő.
Amikor puha a borsó elkészítem a rántást. A zsírt felforrósítom, beleteszem a hagyma másik felét kockára vágva, világosbarnára pirítom, rászórom a lisztet és azt is megpirítom. A tűzről lehúzva megszórom pici pirospaprikával, felengedem kb. 1 dl vízzel és ugyanannyi tejjel, majd szűrőn keresztül a borsóhoz adom. Jól összeforralom, ha sűrűnek találom még hígítom kevés tejjel. Arra kell számítani, hogy amikor hűl, még sűrűsödni fog.
A szalonnát szeletekre vágom, bevagdosom és kakastaréj formájúra megsütöm, ezt teszem feltétnek a főzelékre.