Hozzávalók:
Tésztához
30 dkg liszt
2 tojássárgája
15 dkg cukor
1/2 tasak sütőpor
15 dkg lágy margarin
Túrós krémhez
fél kg túró
1 citrom leve
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
3 evőkanál búzadara + fél csomag vanília puding
. 80 dkg friss sárgabarack
Tetejére 3 tojás fehérje felvert habja 10 dkg cukorral
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kb.
fél órára a hűtőbe tesszük.
(Ha a tészta morzsalékos, adjunk hozzá pici tejet) A krémhez a túrót tegyük nagy keverőtálba, villával törjük össze.
A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját adjuk a túróhoz, a fehérjéből verjünk kemény habot.
A túróhoz adjuk a citrom levét, a búzadarát, a pudingot a cukrot és a vaníliás cukrot és alaposan keverjük össze.
Végül keverjük hozzá a tojáshabot.
A sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen nyomkodjuk bele a tésztát a tenyerünkkel.
A tésztára sorakoztassuk a gerezdekre vágott barackokat, majd simítsuk rá a túrókrémet Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb.
40 percig.
Ki vesszük és a tetejére tesszük a habot és 7 percre vissza tesszük a sütőbe Ha kihűlt szeleteljük.
tepsi mérete: 32x 25 cm


