Sárgabaracklekvár

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Nehéz

Sárgabaracklekvár

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
1 kg sárgabarack
30-40dkg cukor a barack  megtisztított kilójaként

*

Elkészítés:

A barackokat megmosom jó alaposan,  majd kimagozom, kivágom a hibás részeket és egyből beleteszem őket egy nagy fazékba. Nem darálom le a barackokat, nem turmixolom, mert a főzés végére úgyis szétfőnek. Nem lesz teljesen sima, kis darabkák lesznek benne.A Héját sem szoktam lehúzni .
Szórok  rá kristálycukrot, majd rétegezek  rá újabb adag barackot egészen addig, míg el nem fogynak a hozzávalók. Fontos  hogy a tetejére kristálycukor kerüljön.Majd letakarva állni hagyom egy napig.Másnap felteszem főni és addig főzöm, amíg el nem éri a nekem tetsző sűrűséget .Ez körülbelül  35-40 perc .
Amint elkezd sűrűsödni, akkor már folyamatosan kell keverni, hogy le ne égjen.
Szokásomhoz híven a kimosott üvegeket még forró ecetes vízben  csírátlanítom  ,ez megakadályozza  hogy megromoljon  a benne lévő tartalom.
A megtisztított befőttesüvegekbe adagolom ki a lekvárt  ezután csavarom rá  a tetőt. Az üvegeket száraz dunsztba teszem  vagyis beleteszem meleg  pokrócba, és hagyom  hogy így hűljenek ki. Ezután kerülhet a végleges helyére a kamrába  a finom lekvár.
Aki nem meri így eltenni tartósító nélkül az tehet  celofánt a kupak alá  és a kupak és a celofán közé késhegynyi nátrium-benzoátot .Kizárólag oda és nem a lekvárba .
Nekem így évekig is elállnak a lekvárjaim  .

Sárgabaracklekvár

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sárgabaracklekvár

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!