Sárgabarack-málnadzsem marcipánnal és narancsaromá

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Sárgabarack-málnadzsem marcipánnal és narancsaromá

Recept leírás:

Hozzávalók:

60 dk málna
1 kg sárgabarack
10 dkg marcipán
1 fiola narancsaroma
1 cs Dr. Oetker befőzőcukor 3: 1 (500 grammos)
1 cs Dr. Oetker Dzsemfix 3: 1

*

Elkészítés:

A barackot kimagozom és felteszem kis fokozaton főzni, vigyázva, hogy le ne égjen. Mikor már puha, és jól szétfőtt, hozzáadom a málnát, és együtt 5 percig forralom.
Ezután kedvenc Tupperware Passzírozómmal átpasszírozom a gyümölcskeveréket.
A 7, 5 l-es Mesterszakács Főzőedénybe teszem, hozzáadom a befőzőcukrot, és a dzsemfixet is. Felforralom és forrástól számítva 5 percet magas fokozaton zubogva főzöm.
Leveszem a tűzhelyről és az időközben lereszelt marcipánt a TW Kézi Habverő segítségével, a dzsemhez keverem, majd végül a kis fiola narancsaromát is belekeverem.
Forrón tiszta, csírátlanított üvegekbe szedem, amiket azonnal lezárok, és fejre állítok, hogy a tetőn vákuum keletkezzen.
Miután visszaforgattam az üvegeket, mehetnek végleges helyükre.

Sárgabarack-málnadzsem marcipánnal és narancsaromá

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sárgabarack-málnadzsem marcipánnal és narancsaromá

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!