Hozzávalók:
40 dkg liszt
1cs. sütőpor
15 dkg vaj, vagy margarin
10 dkg porcukor
1 tojás
1 dl tejföl
1 cs.vaníliás cukor
45 dkg baracklekvár
*
Elkészítés:
A sütőporral elkevert lisztet elmorzsolom a vajjal, vagy margarinnal, hozzáadom a cukrokat, a tojást, a tejfölt és összegyúrom. Fél órára hűtőbe teszem. Egy 30X35-ös tepsit kizsírozok, megszóróm liszttel. A tésztát elosztom 3/4-ed, 1/4-ed arányban, a nagyobb részt kinyújtom és a tepsibe terítem, egyenletesen elterítem rajta a lekvárt. A maradék tésztából lisztezett deszkán rudakat sodrok, és keresztben egymásra, a lekvárra rakom. Előmelegített sütőben, közepes lángon sütöm, amíg körben a széle kezd barnulni, akkor már jó. Meg lehet szórni porcukorral.