Sárgabarack lekvár- három féle

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kercsike

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

3

Nehézség

Sárgabarack lekvár- három féle

Sárgabarack lekvár- három féle

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Diabetikus lekvár:
1kg 25 dkg sárgabarack  /magvazás és hámozás után/
25 ml. folyékony édesítőszer
1 tasak Dzsemfix Szuper
Sütésálló lekvár:
75 dkg sárgabarack
37,5 dkg cukor
1 tasak Sütésálló Dzsemfix
Sima baracklekvár:
1kg75 dkg sárgabarack
1/2 kg Befőző cukor szuper

*

Elkészítés:

A barackokat 8-10 szemenként fővő vízbe dobjuk, majd szinte egy pillanatnyi forrás után tésztaszűrővel kivesszük.
Így könnyedén meg lehet hámozni, ha egy kicsit hülni hagytuk.
Hámozás és magvazás után  aprító gépbe vagy mixerbe tesszük, ahol pépesítjük, majd a befőző fazékba öntjük az előírt mennyiséget.
Hozzá keverjük a dzsemfixet és állandó keverés mellett felforraljuk. Hagyjuk zubogva forrni 3 percig. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről.Az előkészített üvegeket /amiket egy fém tálcára teszek, hogy el ne pattanjanak/ peremig töltjük a forró lekvárral, jól lezárjuk a kupakkal, majd a fejére fordítjuk az üveget, így hagyjuk 5 percig.
Kihülés után mehet a kamráb
A sütésálló lekvár és a sima, cukorral eltett baracklekvár is ugyanúgy készül mint a diabetikus, csak a hozzávalókban van változás.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sárgabarack lekvár- három féle