Sárgabarack lekvár

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Sárgabarack lekvár

Recept leírás:

Hozzávalók:

6 kg sárgabarack
1-5-2 kg cukor vagy édesítőszer
késhegynyi citromsav
2 tasak 3: 1 dr
szalicil az üvegek tetejére épp egy kicsi
(cukortakarékos, gluténmentes és édesítőszerrel is készíthető)

*

Elkészítés:

A sárgabarackokat leforrázom egy szűrőbe helyezve, majd beleteszem hidegvízbe és lehúzom a héját, kiszedem a magját. Ha esetleg van benne barnás rész, azt kivágom. A gyümölcshöz egy késhegynyi citromsavat teszek és keverek bele, hogy ne barnuljon be a barack.
A barack elég érett volt, így nem kellett sem húsdarálón, sem turmixolni. Egy lábosba helyezem a gyümölcsöt és lassú tűzön addig főzöm, míg rottyan, majd hozzáadom a cukrot és a dzsemfixet, kevergetem folyamatosan közben, majd kicsit levet ereszt, hagyom besűrűsödni pár perc után leveszem a tűzről. Beleteszem a megtisztított üvegekbe, először 1/3 részéig, hogy átmelegedjen az üveg, majd gyorsan tele töltöm. A tetejére nagyon kevés szalicilt teszek és légmentesen lezárom az üvegeket, száraz dunsztba teszem. Hagyom kihűlni és kb.2-3 nap múlva kiszedem a dunsztból és polcra helyezem.
A házi lekvárnak nincs párja. Nálunk nagyon megy sütibe, lekváros kenyérnek. De sajnos picik a barackfáink, így most nem volt termés, venni kellett.

Sárgabarack lekvár

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sárgabarack lekvár

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!