Hozzávalók:
6 kg sárgabarack ,50 dkg kristáycukor , 2 cs barack zselésítő
*
Elkészítés:
Az üvegeket egy nagy lábosba ecetes vízben kifőzzük majd papirtölőre borigatjuk.
A barackot meg mossuk kimagvazzuk.
Egy nagy lábosba öszenyomkodjuk hogy engedjen egy kis levet majd majd botmixerrel össze pépesítjük és fel tesszük főni.
Amikor elég sűrűnek látjuk összekeverjük a cukrot a zselésítővel és apránként hozzá adjuk hogy ne hűtse le a lekvárt.
KB 5 -8 percig rotyogtatjuk együtt.
Levesszük a tűzről és az üvegekbe szűrjük.
Befőző fóliát teszünk az üvegekre le csavarozzuk és kb 5 percre fejre állítjuk.
Szárat dunsztba rakjuk másnap mikor kihűlt mehet a kamrapolcra.
.